Det nærmer seg jul….

Flere enn meg som føler at tiden bare flyr alt for fort avgårde? Vi er allerede godt ut i november! Snart skal det pyntes ute og inne, bakes mye (vi er veldig glad i å bake), se på julefilmer, spise julmat, være med familie, nyte litt ferie og alt annet som hører med til julen.En hyggelig tradisjon for mange er å sende julekort. Det har vi også gjort i mange år, men ikke de da to siste årene da særlig de to største barna/ungdommene ikke liker å bli tatt bilder av. Det må man jo respektere, samtidig som jeg prøver å fortelle de at når de bli eldre så vil de også se bilder av hvordan de ser ut nå.. Får heldigvis tatt noe, men da mest med mobilen. Vanskelig å få de i studio. Men da tenkte jeg at jeg kunne tilby andre å få tatt bilder til julekort hos meg. Så i morgen skal jeg gå opp på mørkeloftet vårt, for der står all julpynten vår, og så skal jeg lage julestemning inne i studio. Det blir litt rart, for jeg har ikke akkurat julestemning selv akkurat nå… men kanskje jeg får det i morgen da? Så tenkte jeg ta noen testbilder av familiemedlemmer, og så legge ut at jeg har noen ledige timer til fotografering. Jeg må være litt streng med tiden min, så det blir ikke kjempemange timer satt av til fotografering nå i november. Er så heldig at jeg skal ha to eksamener i månedsskiftet da i tillegg til andre jobboppgaver m.m.

Vil dere se noen av våre tidligere familiejulebilder? Vi pleier å ta bilder foran juletreet på julaften.. Dette er da mobil-bilder, i år får jeg være flink å bruke også Canon-kamera.

Dette er 2020
Dette er 2020
Dette bildet er fra før Mia var født. Ida og Kristoffer synes det var stas med pakker. Dette var en egen shoot for å lage julekort…

Jeg blir i veldig godt humør nå jeg ser på dette siste bildet. Det er jo ikke et teknisk kjempebra bilde, men begge ungene er så glade at det smitter over. Det kan være litt lettere å bestikke barn til å sitte rolig og bli tatt bilder av, enn ungdommer, i allefall her i gårdne. Her var det nok at de fikk åpne disse pakkene som var kjøpt inn for anledningen så vi fikk bilder til julekort.

Vi har mye venner og familie i nord som vi ikke kunne treffe så ofte, og da var det veldig hyggelig å kunne sende julekort med bilder og også med en hyggelig hilsen. Nå gleder jeg meg til å kunne hjelpe andre med å ta bilder, enten bare bilder av barna eller også sånn at de selv kan være på bilde sammen med barna.

Vi har fått et nytt familimedlem….

Forrige lørdag startet som mange andre lørdager hos oss… vi spiser frokost og drar på håndballkamper. Denne dagen skulle Mia spille i Tønsberg og Ida i Konnerudhallen. Desverre samtidig, så Robin dro med Mia og jeg med Ida. Før vi kommer oss ut døren, får jeg en melding fra en dame jeg ikke kjenner, men vi har felles venner på Facebook. Jeg har sendt denne damen en melding for flere uker siden, da vår felles venn hadde delt hennes innlegg om at hun hadde en valp som nå var ledig. Jeg spurte bare om mer info om valpen, hørte ingenting, regnet da med at den var solgt og har da ikke tenkt noe mer på den. I meldingen står det nå at hun har en valp ledig. En venninne av henne skulle egentlig ha denne, men venninen var blitt syk. Denne valpen er 8 uker og leveringsklar. Jeg viste at om jeg sa noe til jentene, så ble de ikke å klare å konsentrere seg om kampene. Så jeg svarte damen at vi skulle ha et familieråd samme ettermiddag.

Vi kom hjem fra kampene og da fortalte jeg først jentene om meldingen. Som forventet ble de superhappy og klarte ikke gjøre noe annet enn å tenke på valp. Så fikk vi også snakket med Robin. Han var (som forventet) litt mindre positiv, han mener at vi allerde har ganske mye å gjøre og har mange dyr… og det har han for så vidt også rett i. (Vi har en hund på 9 år, en katt på 12 år og en katt på 1 år.) Men han sier ok, og Kristoffer synes også det er greit. Vi melder litt til med damen og like etterpå så er vi på vei til Svarstad.. for å hente valp.! Vi rekker så vidt innom OBS for å kjøpe et halsbånd og litt valpe-mat, dyrebutikkene er jo stengt på lørdag ettermiddag. Vi har jo hund fra før, så vi har bl.a reisebur og også et større bur hjemme.

Etter å ha kjørt en drøy time i regn på mørke veier, kommer vi til en gård i Svarstad og får hilse på den ledige valpen, mammaen til valpen og 2 valpesøsken som venter på å bli hentet. Vi får snakket med dame som sendte melding, med hennes mann og sønnen. Alt ser og høres bra ut og valpen er like søt som forventet. Han er kanskje litt større enn forventet, for han er allerde over 7 kg, dvs like tung som hunden på 9 år vi har hjemme. Klokken 22.30 lørdag kveld er vi hjemme. Jentene er så glade at de tror de drømmer… er jo ikke så rart da, han er utrolig skjønn. Gleder meg til å ta bilder av han i studio, kanskje denne helgen… 🙂

Familiebilder

Vil du bruke noen minutter på å få fine bilder og minner av din familie?

Det er gøy å ta litt ulike typer bilder, hele familien, bare barna, bare de voksne, portretter alene.. Her kan du se noen eksempler fra en familiefotografering i fjor høst. Vi brukte under 30 minutter på å ta selve bildene. Familien brukte nok litt tid på å gjøre seg klare, og jeg var ute i forkant å fant fin lokasjon og gjorde klart utstyr. Og så er det jo litt etterarbeid med bildene for meg. Men for familien var det ikke mange minutter å sette av for å få til dette. Familien har forstørret flere av disse bildene for å ha på en fotovegg de har i huset sitt.

Hobby: ATV

Denne kjekke gutten digger å kjøre fort. Det kan nok være at det er en arv fra pappaen, som alltid har vært veldig bilinteressert og som bl.a har drevet litt med bilsporten drifting.

Det er ikke så lett å finne områder for å kjøre med ATV for en gutt på 5 år, men jeg ble med de til en gård på Vestfossen. Her var det mulig å kjøre uforstyrret, og det var både en fin løype og også noen områder med litt utfordringer.

Det å ta bilder av hobbyen sin er kanskje ikke så vanlig at man bruker en fotograf til å ta bilder av. Men det er veldig gøye bilder å ha, også når man i voksen alder kan se tilbake på hva man har gjort. Det kan jo også bli noen skikkelig kule bilder som kan henges på vegg eller bruker i sosiale medier.

Denne gutten har nå blitt et år eldre og har begynt å kjøre gocart- så nå blir det snart en ny fartsfullt fotografering på banen i Andebu.

Vil du at jeg skal ta bilder av deg og din hobby?

Testing testing testing

Det er mye testing for tiden…

Det skjer mye gøy, ikke minst med utvikling av siden og bloggen. I tillegg holder jeg på å pusse opp et rom i vårt anneks som skal bli til et lite fotostudio. Nå nærmer det seg at det blit skikkelig kaldt ute, og da kan det være greit å ha mulighet til å ta bilder inne med godt oppsatt fotolys. Flere lamper er bestilt og er på vei.. Blir veldig gøy å få gjort studioet klart til besøk. Tenker vel at det da blie noen “test-kunder” som skal få noen skikkelig gode tilbud. Kanskje du vil være en testkunde? Da tar du bare kontakt med meg og så finner vi et tidspunkt som passer, etter at studio er klart 🙂

Hei på deg, Anja det er meg…

Så hyggelig at du er her inne 🙂

Jeg er da Anja. Jeg begynner vel å bli voksen, er gift og vi har 3 barn. Vi har også hund og 2 katter, som du da skjønner så er jeg veldig glad i både mennesker og dyr.

Jeg har utdannelse innen markedsføring og logistikk, men har alltid likt meg bak kamera. Når jeg for noen år siden bestemte meg for å starte eget firma, dukket det samtidig opp en mulighet for å jobbe som fotograf for et fotofirma som spesialiserer seg på portretter av barn. Barn og foto er jo to av mine favoritter, og det ble enda gøyere enn jeg trodde…. Så det gjør jeg fortsatt, men etter mange private henvendelser så startet jeg også opp med familiefotografering og portretter i mitt eget firma. Så nå kan jeg også hjelpe deg med fotografering av din familie eller om du ønsker portrettfotografering.

Jeg brenner for god kommunikasjon, det å hjelpe andre og det å se etter forbedringer. Dette tar jeg også med meg i fotograferingen, og det kommer deg til gode.

Du kan lese mer om meg på min nettside under fanen : om Anja.

Håper vi sees til en hyggelig fotografering!