Om Anja

Ta gjerne kontakt om du har spørsmål eller vil booke en fotografering. Gå til kontaktsiden, send en mail eller ring meg på mobil. Gleder meg til å høre fra deg!

Kommunikasjon + god fotoopplevelse- gir deg et superbra resultat!

Har du tenkt på hvor mange elementer som skal til for at et bilde skal bli vellykket? Selvfølgelig innstillingene på kamera og hvilket fotoutstyr man bruker viktig. Så bør man tenke på “location”/bakgrunnen, man må ta hensyn til været om man fotograferer utendørs. Hvordan er lysforholdene, skal man kun bruke naturlig lys? Lyset ute vil jo variere også etter tidspunkt på døgnet. Hvilken kameravinkel og utsnitt (hvor fotografen plasseres seg) har jo mye å si, og ikke minst er det jo mange faktorer hos modellen som påvirker bildet… tenker da på alt fra antrekk til ansiktsuttrykk m.m.

Det hjelper ikke med et teknisk godt bilde dersom den som det tas bildet av er ukomfortabel og ser unaturlig ut? Eller dersom barna gråter?

En av mine fordeler som fotograf er at jeg, i tillegg til at jeg selvfølgelig liker å ta fine bilder, er veldig opptatt av kommunikasjon. Det kan være i alt fra å lytte til hva kunden ønsker å benytte bildene til, finne ut hva evt barna liker/ikke liker, ha en lett og hyggelig tone under selve fotograferingen og etter fotografering når man velger ut bilder osv.

Min bakgrunn innenfor markedsføring, kommunikasjon og logistikk (jeg er bl.a utdannet diplomøkonom med spesialisering i markedsføring) mener jeg gjør meg til en bedre fotograf. I tillegg er vel mine personlige egenskaper det at jeg først og fremst er mamma/omsorgsperson, med et stort ønske om å hjelpe andre, jeg vil bidra, samt det at jeg alltid vil forbedre.

De siste årene har jeg jobbet i et fotofirma som spesialiserer seg på portretter av barn. Der har jeg også lært mye av dyktige fotografer med lang erfaring. Dette tar jeg med meg ut i mine oppdrag sammen med mine egne erfaringer. Jeg får ofte høre at jeg har veldig fin kontakt med de jeg tar bilder av ,og at dette vises på bildene. Det er hyggelig å høre, for det er viktig for meg både at det er en hyggelig opplevelse og at resultatene blir fine.

Vil du finne ut om jeg er riktig fotograf for deg/ din familie?

Noen referanser:

Fra 2-barnsmamma Kristin:

Fra leder i firma jeg fortsatt tar oppdrag for.